Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Walk With Me In Jail

Αντί προλόγου και δίνοντας κυρίως βάση από το 1:04 έως το 2:49...
   
     Εδώ και 18 χρόνια έχεις φάει όλες τις αναποδιές στην μάπα. Ο δρόμος που διάλεξες δεν είναι καθόλου εύκολος και το ξέρεις. Ιδιαίτερα εάν έχεις αποφασίσει ότι δεν θα γλύψεις τον κώλο κανενός και για κανένα λόγο. Το αυτονόητο για σένα είναι να φτάσεις ψηλά με την αξία σου και μόνο. Κυρίως επειδή γουστάρεις αυτό που κάνεις και όχι γιατί είναι μια αγγαρεία η οποία θα σου προσφέρει εκατομμύρια. Το σπίτι σου πλέον είναι ο δρόμος όπως έλεγε κάποτε ο James. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να μείνεις ζωντανός σήμερα. Φτιάχνεις δίσκους επειδή αυτό που δημιουργείς εσύ και οι άλλοι 4 σας αρέσει. Για κανένα άλλο λόγο. Και όλη αυτή η ρουτίνα που άλλοι ονειρεύονται, έχει τις επιπτώσεις της. Πάνω σου και πάνω στους άλλους. Εξάλλου τίποτα δεν είναι ρόδινο. Από τότε που έπαιζες σε σκηνές με μικρότερο εμβαδόν από αυτό του δωματίου σου μέχρι τη στιγμή που πάτησες το πόδι σου στα Άγια Χώματα του Donington. Από τότε που σε κατηγορούσαν για κλώνο μέχρι τότε που το άλμπουμ της μπάντας σου έφτασε στον προτελευταίο όροφο του Billboard. Αλλά όλα αυτά δεν σε νοιάζουν. "Who gives a fuck about a godamn Grammy" ,ξεστόμισες τα λόγια του Chuck D πιστεύοντας τα. Και εμείς πιστεύαμε σε εσένα. Γιατί δεν είσαι ακόμα ένας συνηθισμένος τύπος της μουσικής "βιομηχανίας". Όταν οι άλλοι λένε για τις groupies τους εσύ προτιμάς να μιλάς για την εξωτερική πολιτική της χώρας σου. Η φωνή σου έχει αφήσει ήδη το στίγμα της. Το ίδιο και το συγκρότημα σου.
     Διάολε διαβάζω αυτά που έγραψα από πάνω και μου φαίνεται σαν επικήδειος. Και πιστέψτε με δεν ήθελα να βγει έτσι. Πριν λίγες ώρες διάβασα ότι απευθύνθηκαν κατηγορίες στον Randy Blythe σχετικά με το συμβάν στη Τσεχία. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για τον λόγο ότι ένα κλικ σε διάφορες σελίδες θα σας λύσει τις απορίες + ότι δεν έχω διάθεση να το παίξω Assosiated Press. Η γνώμη μου είναι ακόμα μια στον ωκεανό του σήμερα. Προφανώς και πιστεύω ότι είναι αθώος. Γιατί;
      Ζούμε στην μετά Dimebag εποχή και πλέον ότι συμβαίνει στα live μας αφορά και μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο. Σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν υπάρχουν ήδη 5-6 βίντεο στο You Tube. Το καθένα λέει την δική του ιστορία η οποία δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη. Το ότι ο Randy έσπρωξε έναν οπαδό της μπάντας από τη σκηνή ενώ αυτός είχε ανέβει για stagediving μπορεί και να έγινε. Αν και από το video έχω άλλη άποψη. Περισσότερο τον σπρώχνει ο άνθρωπος της ασφάλειας δίπλα του. Μακάρι αυτά να τα ξεκαθαρίσει το CSI Πράγα και να μην μας κάψει. Πας σε ένα live. Ξέρεις τι συμβαίνει σε live συγκροτημάτων τύπου LOG. Το ζήσαμε και εδώ λίγες μέρες μετά την Τσεχία το 2010. Έχουν γίνει άπειρες συναυλίες μικρές και μεγάλες. Και θα συνεχίσουν να γίνονται. To stagediving πάει σύννεφο. Εάν κάποιος πέσει στο κοινό χωρίς να υπολογίζει πως θα προσγειωθεί και πάθει ζημιά από την πτώση του η οποία θα οδηγήσει στο θάνατο του, σε ποιον θα ασκηθούν κατηγορίες; Στον ίδιο το νεκρό;
     Το πολυαναλύουμε το θέμα και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν είμαι ειδήμονας για να πω πως προσγειώθηκε ο συγκεκριμένος fan ή για το πως και εάν τον έσπρωξε ο Randy. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν ήθελε να πεθάνει κάποιος που ήρθε να παρακολουθήσει αυτόν και τη μπάντα του. Ποιος θα ήθελε κάτι τέτοιο; Η τραγική ειρωνεία; Το όλο θέμα ξέσπασε πάνω που γυρνούσαν ταινία σχετικά με τους fans τους. Ούτε promotion trick να ήταν.
    Σε λίγους μήνες λογικά που θα λάβει χώρα η δίκη, ο Randy θα παρεβρεθεί στη Τσεχία. Δεν θα το σκάσει. Εάν έχεις τη συνειδήση σου καθαρή, δεν την "κάνεις" με ελαφριά πηδηματάκια. Μπορεί να σου έχουν έτοιμη την κρεμάλα αλλά εσύ θα υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Όποια και να είναι η απόφαση δεν με φοβίζει και είμαι σίγουρος ούτε και αυτόν. Μπορώ να φανταστώ σενάριο όπου θα καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη και αυτός θα ηχογραφεί τα φωνητικά μέσα από την φυλακή για να βγει ο καινούργιος LOG δίσκος. Και δεν έχω μιλήσει καν για το ποιο θα είναι το μέλλον τους αν όλα στραβώσουν. Γιατί εδώ παίζεται η ζωή ενός ανθρώπου που έχει να προσφέρει κι άλλα. Και ας φαίνονται στα μάτια διάφορων σαν μουσική για παιδιά τα οποία χτυπάει το ένα το άλλο βίαια. Who gives a fuck? Εμείς ξέρουμε. Δεν μπορείς να σκοτώσεις έτσι απλά την καλύτερη METAL μπάντα σήμερα. No matter what happens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου