Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Soundtracks to your escape pt.2

Rockstar
Escape: Όλοι το έχουμε δει παραπάνω από 2 φορές. Όλοι μας θα θέλαμε να είμασταν στη θέση του πρωταγωνιστή. Επίσης όλοι κάπου έχουμε διαβάσει ότι το story είναι βασισμένο πάνω στην φυγή του Halford από τους Priest. Ναι, μπορεί να μην είναι αριστούργημα από σκηνοθετικής και σεναριακής άποψης αλλά δεν μας καίγεται καρφί. Εμείς γουστάρουμε 80's, άπειρα λίτρα λακ στο μαλλί, τεράστιες σκηνές, χιλιάδες κόσμου από κάτω, περιοδείες και γενικά όλα τα κλισέ με τα οποία έχουμε ποτιστεί από τότε που ακούμε metal. Η Τζένιφερ παρόλο που είναι γενικά νερόβραστη, εδώ είναι ένα κλικ πιο συμπαθητική, ο Μαρκ είναι γαμώ τα άτομα όπου και να παίζει και ζει τον ρόλο ΚΑΝΟΝΙΚΑ ενώ θεός και τεράστια cult μορφή είναι ο roadie των Steel Dragon. Τυράκι είναι η εμφάνιση του νεαρού τότε Myles Kennedy ο οποίος αναλαμβάνει να γίνει νέος στη θέση του νέου.Και δείχνει ότι από τότε "το είχε" το ροκσταριλίκι.


Soundtrack: Οι Steel Dragon τα σπάνε. Και έχουν και τραγουδάρες. Βασικά θα γούσταρα να υπήρχαν ως κανονική μπάντα αλλά μετά από λίγο καιρό θα τους κράζαμε σαν παρωχημένους. Κιθάρες να σφυρίζουν από Zakk Wylde, φωνάρα ο Jeff στο μικρόφωνο και γενικότερα το Ost πέρα από τις κλασσικές ποζεριές που οφείλουν να υπάρχουν σε κάθε ροκάδικη 80's ταινία, έχει τραγουδάρες. Δεν ξέρω αν τα γράψανε στο πόδι αλλά οι Dragon το λένε το ποίημα μια χαρά. Ειδικά τραγούδια όπως το Stand up and shout είναι heavy δυναμίτες.Τόσο απλά. Turn up the volume, μπύρες και enjoy.

                                                                 

The Faculty
Escape: Όλα κυλάνε κανονικά σε ένα τυπικό αμερικάνικο σχολείο στα τέλη της δεκαετίας του 90. Όλα τα στερεότυπα επαναλαμβάνονται καθημερινά χωρίς καμία μα καμία αλλαγή. Η γκομενάρα του σχολείου είναι πιο σνομπ και από νικήτρια καλλιστείων. Ο "αθλητής" της τάξης είναι διάσημος. Ο geek nerd είναι ο τύπος που δεν του δίνει σημασία κανείς, αλλά όταν του δώσουν δεν είναι για καλό του, ο τυπικός outsider "δεν με νοιάζει τίποτα" κάνει λαθρεμπόριο ναρκωτικών μέχρι και πορνοταινιών στο πάρκινγκ και τέλος η καινούργια μαθήτρια που προσπαθεί να προσαρμοστεί. Και ξαφνικά κάτι αρχίζει να αλλάζει. Οι συμπεριφορές των καθηγητών γίνονται περίεργες, ενώ για κάποιο περίεργο λόγο  διψάνε απίστευτα. Ναι, κάτι μπαίνει μέσα τους και δεν είναι από αυτή τη Γη. Μην περιμένετε να δείτε το θρίλερ που θα σας αλλάξει τη ζωή. Το The Faculty είναι cult και κουβαλάει πάνω του όλα αυτά που θυμόμαστε από τα 90's. Εγγυημένη ευχάριστη μιάμιση ώρα plus ότι δεν βρίσκεις καθημερινά στην ίδια ταινία την Salma Hayek και την Famke Janssen!


Soundtrack: Chessy 90's. Αυτό ακριβώς είναι τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο Ost. Γι αυτό μου αρέσει όμως. Επειδή θυμίζει playlist αμερικάνικου MTV. Οπότε η συγκεκριμένη κυκλοφορία απευθύνεται μόνο σε λάτρεις αυτής της δεκαετίας. Να φανταστείτε το πιο heavy που θα ακούσετε εδώ μέσα είναι η διασκευή στο Another Brick In The Wall από τους Class of 99. Άντε και οι Offspring. Από κει και πέρα παίζει Sheryl Crow μέχρι μπάντες του κιλού που τις έκλεινες με ένα τηλεφώνημα για να παίξουν σε δίσκο. A ξέχασα. Έχει και Oasis μέσα. Και τώρα με όλο το δίκιο θα μου πείτε: και καλά τότε ρε μεγάλε, γιατί το εκθειάζεις και το παρουσιάζεις εδώ; 1)Ρίξτε του μια αυτιά όταν θελήσετε να ακούσετε κάτι πιο ανάλαφρο ανάμεσα στους Amon Amarth και στους Sylosis. 2)Μερικές φορές δεν υπάρχουν κάποιες ταινίες που είναι καθολικά απαράδεκτες; Κάποια φαγητά τα οποία οδηγούνε με μαθηματική ακρίβεια στο έμφραγμα; Κάποια άτομα που δεν σου κάνουν καλό αλλά κάτι σε τραβάει πάνω τους. Έτσι είναι κι αυτό το ρημάδι. Innocent pleasure.
                                         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου