Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Welcome To My Artwork- It Sucks

Μιας και κυκλοφορεί αυτή την εποχή ο καινούργιος δίσκος των Heaven Shall Burn, πιστεύω έφτασε η ώρα να κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν. Σχετικά με το μουσικό του περιεχόμενο, έχουμε μπροστά μας ολόκληρη τη χρονιά για να το σχολιάσουμε (Valhalla κανείς;). Αυτό όμως που πρέπει να συζητηθεί τώρα, είναι το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ artwork του. Ok, ας πούμε ότι το συγκρότημα ή ο manager τους ή οποιοσδήποτε άλλος παρατρεχάμενος αποφάσισε ότι του αρέσει αυτός ο πίνακας του John Collier. Ας αποδεχτούμε επίσης ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της: πρόκειται ξεκάθαρα για στιγμιότυπο από ιταλική πορνοταινία εποχής (εξού και το αναγεννησιακό καγκούρικο άλογο), η οποία γυρίστηκε την δεκαετία του 80'. Αυτή η ρημάδα η δισκογραφική τους τι σκέφτηκε; "Χμ...ωραία, δεν θα πουλήσουμε μόνο στους deathmetallers, οι Game Of Thrones fans θα πιστέψουν ότι είναι κάποιο soundtrack και θα τσιμπήσουν". Σύμφωνα με την μπάντα, στον πίνακα αντικατοπτρίζεται η πάλη για την κοινωνική δικαιοσύνη. Σύμφωνοι φίλοι Heaven. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι για εξώφυλλο δίσκου, το συγκεκριμένο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ώρα να δούμε μερικούς από τους προγόνους του στην γενικότερη metal δισκογραφία.



Machine Head-Burn My Eyes
Από την ημέρα που αγόρασα τον συγκεκριμένο δίσκο πίσω στα 90's, προσπαθούσα να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται με αυτή την εικόνα. Τι είναι αυτό το ανθρωποειδές-κάτι σαν κακοφτιαγμένος T-1000 από το Terminator-ανθρωπάκι και ποιος θεός ζωγράφισε τις 2 αστραπές που του καίνε τα μάτια προφανώς. Μιλάμε για ζωγραφιά προνηπιακού επιπέδου ξεκάθαρα. Από τα καλύτερα ντεμπούτα όλων των εποχών, αξίζει να το ακούς αλλά μην το κοιτάς. Θα σου κάψει και τα δικά σου μάτια.









Scorpions- Animal Magnetism
Οι Scorpions ανέκαθεν είχαν ένα θεματάκι με τα artwork τους. Κάποια από αυτά είχαν απαγορευθεί, αρκετά ήταν προκλητικά, μερικά ήταν εντελώς απαράδεκτα, αλλά εδώ πιστεύω ότι έχουμε τον ορισμό του λεγόμενου WTF? Μια λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ο παρακάτω διάλογος:
Τύπος:Καλημέρα Τζέσσικα, έβγαλες το σκύλο βόλτα;
Tζέσσικα: Μμμμμ ναι, εσύ τι κάνεις εδώ;
Τύπος: Είπα να βγω λίγο έξω, να πιω μια μπύρα γιατί βαριόμουν.
Τζέσσικα: Ε, τότε κάτσε να γονατίσω για να σου κάνω την ημέρα καλύτερη. Πάντα ήθελα να το κάνω αυτό...
Σκύλος: Αν νομίζετε ότι λιγουρεύομαι και εγώ αυτό που θέλει η αφεντικίνα μου, είστε γελασμένοι. Την μπύρα θέλω...




Metal Skool-Metal Skool
Εντάξει, εδώ υπάρχει ένα ελαφρυντικό στοιχείο στην υπόθεση. Προφανώς τις πιο κιτς φωτογραφίες μπορείς να τις βρεις σε ποζερομπάντες. Αυτό είναι δεδομένο. Εδώ, πέρα από το γεγονός σχετικά με τις ξεκάθαρες ομοιότητες με το Look What The Cat Dragged In των Poison, ο δίσκος κυκλοφόρησε το 2007 και οι φωτογραφίες των μελών θυμίζουν κακιασμένα τραβεστί τα οποία πρωταγωνιστούν σε τσόντα Δ' Εθνικής. Πάλι καλά που στην πορεία όλα άλλαξαν και οι εν λόγω κύριοι κατέληξαν να είναι η μπαντάρα που σήμερα είναι γνωστή ως Steel Panther.









Cemetary Rapist- The Smut Circus
Εδώ πραγματικά δεν χρειάζονται σχόλια. Μια προσεκτική ματιά στην εικόνα θα σας πείσει...


















Riot-Narita
Τους Riot θα τους αγαπάμε πάντα. Μαζί και την φώκια-μασκότ. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο δίσκο. Μπορεί να είναι cult αλλά είναι κακό. Άσε το ότι δεν βγαίνει κανένα απολύτως νόημα, άσε το ότι ο σχεδιασμός της εικόνας είναι άκρως ερασιτεχνικός. Ποιος στο διάολο σκέφτηκε να βάλει το κεφάλι της φώκιας στο σώμα ενός κόκκινου sumo(;;;) ο οποίος κρατάει τσεκούρι, και απ'ότι φαίνεται παίζει να είναι καννίβαλος αν κρίνουμε από τα "αποφάγια" κάτω. Άβυσσος η ψυχή του καλλιτέχνη.....










Pantera-Metal Magic
Πριν τους καουμπόηδες, πριν τις μπουνιές στο πρόσωπο και τα νότια φίδια που θα σκοτώσουν τα trends, οι Pantera την είχαν δει Thundercuts. Το πλάσμα που κοσμεί το δίσκο σίγουρα κατάγεται από το οικογενειακό δέντρο του Liono, όσο και από βιβλίο που διάβαζα στο δημοτικό για την ελληνική μυθολογία και είχε μέσα σκίτσα από τη Λερναία Ύδρα π.χ. Έχω την πεποίθηση ότι ούτε true true true heavy metal μπάντα δεν θα έβαζε τον γατόπαρδο με το σπαθί σε δίσκο τους. Αυτή είναι η απόδειξη ότι στα τέλη του 89', κάποιος εξωγήινος απήγαγε τους Pantera και μας τους επέστρεψε διαφορετικούς μουσικά και στυλιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου